Vastagolók Európai garanciával

Hírek - Vastagolók Európai garanciával

             Az asztalosipar elengedhetetlen részei közé tartoznak a faipari egyengető és vastagoló gyalugépek. Legtöbb asztalos fűrészüzemektől, vagy különböző fateleptől vásárolja meg a munkájáhozszükséges faanyagot, melyeket kisebb nagyobb mértékben a végterméktől és a minőségtől függően meg kell munkálni. A famegmunkálás első fázisa az egyengetés, és a vastagolás. Ez egy nagyon fontos munkafolyamat, mivel ha pontatlanul végezzük el a gyalulást, az hibás végtermékhez vezethet, ezért a gyalugép vásárlásánál különösen oda kell figyelni, hogy a gép mennyire pontos, precíz és megbízható.

          A Fa Elefánt Kft. ebben nyújt segítséget a vásárlók számára. A Kft. többféle méretű és típusú egyengető, vastagoló illetve ezek kombinálásából létrejött egyengető-vastagoló gyalugépeket forgalmaz a kisebb asztalos üzemek vagy az otthon egyedül dolgozó asztalosok számára is elérhető áron, egyenesen Európából. Az egyik legközkedveltebb, legkeresettebb gépek a D 320, illetve a D 400 típusú vastagoló gyalugépek. Ezek a gépek 320 mm illetve 400 mm-es asztalszélességgel rendelkeznek, a maximális átengedési magasságuk pedig 230 mm. A gyalukés tengely 3 késes, melyet egy 3 kW teljesítményű motor hajt meg 5200 fordulat/perc sebességgel, így a 8 méter/perc előtolási sebesség mellett szinte tökéletes felületet kapunk, persze nagyon fontos, hogy éles késsel dolgozzunk. A vastagoló asztal 550 – 750 mm hosszú, mely asztalszélesítővel tovább bővíthető. Az asztal magassági beállítását egy tekerő és egy skála segítségével állíthatjuk be. Az asztalt egy központosított, megerősített emelőrendszerrel tudjuk fel-le állítani, az asztal két oldalán lévő rögzítés pedig biztosítja, hogy hosszabb anyagok vastagolásánál se billenjen meg az asztal.

          Akik szeretik előtérbe helyezni a rugalmas, gyors munkavégzést, és nem akarnak sok időt elvesztegetni a vastagoló asztal fel és letekergetésével, azoknak figyelmükbe ajánljuk a DMS 53 típusú vastagoló gyalugépet, mely fel van szerelve elektromos asztalemeléssel is. Ez a gép 530 mm szélességű asztallal rendelkezik, ami 3 pontos emelésű, az átengedési magassága pedig 300 mm. A gyalukéstengely 4 kést tartalmaz, átmérője pedig 125 mm, ami a nagyobb élkörnek köszönhetően tükörsima felületet biztosít.  A gép a többi vastagoló gyalugéptől eltérően 3 db motorral van felszerelve, egy a gyalukéstengelyt hajtja meg 5,5 kW teljesítménnyel és 5000 fordulat/perc sebességgel, egy 250 W-os motor, mely az elektromos asztalemelést működteti, és egy 1,5 kW teljesítményű motor, mely az előtolást működteti. Kétféle előtolási sebesség közül választhatunk, 8 m/perc illetve 16 m/perc között. Az átengedési magasságot századmilliméteres pontossággal is be tudjuk állítani, ehhez az elektromos asztalemelő illetve egy kézi tekerő is segítségünkre van. A megfelelő magasság elérése után az asztalt egyetlen mozdulattal rögzíthető.

          A Fa Elefánt Kft által forgalmazott Woodmaster gépek egyike azon kevés gépeknek, melyeket az Európai Unió területén belül készítenek. Az Európában gyártott gépek a megbízhatóságot, a pontosságot, és a hosszú élettartamot garantálják. A gépek a Fa Elefánt Kft. veszprémi telephelyén megtekinthetőek, kipróbálhatóak, és raktárról azonnal elvihetőek!


Címünk:

Fa Elefánt Kft. 8200 Veszprém, Budapest u.54. Tel/fax.: 88/404-519, Mobil: 0620/944-4408, 0670/3923-234,

info@faelefant.hu


Képek:

Vissza a hírekhez